vineri, 3 februarie 2012

Team Work a primit premiul Spatii Verzi 2011 pentru Gradina Bunicii

Dragi prieteni, 

Suntem fericiți să vă dăm o veste extraordinară: „Grădina Bunicii”, proiectul pe care l-am realizat în parteneriat cu Grădina Botanică a Universității din București, a fost desemnat proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul prin care a fost finanțat, anume „Spații Verzi”, ediția 2011. 

Astfel, Asociația Team Work a primit premiul și trofeul Spații Verzi MOL 2011!

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în realizarea acestui minunat proiect și vă așteptăm să vizitați Grădina Bunicii!

În continuare puteți citi comunicatul de presă și vedea frumos trofeu pe care l-am primit din partea MOL România și Fundația pentru Parteneriat!

Proiect câștigător: Grădina Bunicii

Bucureşti, 3 februarie 2012
Comunicat de presă – pentru difuzare imediată

Team Work, ONG-ul câştigător al premiului „Spaţii Verzi” în 2011

Miercuri, 1 februarie 2012, Asociația Team Work a primit din partea MOL România și Fundației pentru Parteneriat premiul „Spaţii Verzi MOL 2011” pentru proiectul
„Grădina Bunicii”, desemnat cel mai bun proiect derulat în cadrul Programului Spații Verzi.
La ediția din 2011, a șasea a programului „Spații Verzi”, au fost depuse 96 de proiecte reprezentând inițiative din 40 de orașe. Dintre acestea, 53 de proiecte au fost finanțate, „Grădina Bunicii” fiind singurul selecționat din zona București. De asemenea, Team Work este primul ONG care câștigă marele premiu pentru implementarea unui proiect în capitală și într-o grădină botanică, acest premiu fiind acordat anual, la nivel național, proiectului cu cele mai spectaculoase rezultate din cadrul programului de finanțare.
„Proiectul intitulat Grădina Bunicii a câştigat premiul Spaţii Verzi 2011 datorită ideii originale şi a activităţilor eco-educative organizate cu ocazia Zilei Biodiversităţii, Zilei Copilului şi Zilei Mediului. Premiul a constat în acordarea unei sume egale cu finanţarea obţinută în prealabil pentru implementarea proiectului şi a trofeului Spaţii Verzi.” au declarat reprezentanții MOL România și Fundația pentru Parteneriat.
Proiectul „Grădina Bunicii” este un proiect derulat de Asociația Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Scopul proiectului a fost acela de a amenaja, pe terenul Grădinii Botanice, o grădină tradițional românească. Activitățile s-au desfășurat în mai multe etape, în perioada aprilie-iunie 2011, după cum urmează: excavarea terenului, pregătirea terenului în vederea plantării, plantarea propriu-zisă și evenimente cu activităţi eco-educative pentru cei mici organizate cu ocazia Zilei Biodiversităţii, Zilei Copilului şi Zilei Mediului. Cumulat, pentru implementarea etapelor proiectului, au participat peste 1.200 de persoane și au fost plantate peste 1.000 de răsaduri tradiționale românești, fiind amenajat un spațiu de 1.100 m2. Acest spațiu va fi utilizat în continuare în cadrul activităților de eco-educație ale Grădinii Botanice a Universității din București.

Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală ce are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Îşi propune promovarea în rândul tinerilor unei atitudini pozitive faţă de voluntariat şi munca în echipă, înlesnirea contactului dintre studenţi şi mediul economic, valorificarea prin practică a cunoştinţelor teoretice ale studenţilor, în cadrul acestor proiecte fiind promovată învăţarea prin participare şi munca în echipă.
Pentru informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi.
Anca Anton – coordonator proiect                                                                                                                                       0745.32.37.37

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu