luni, 25 octombrie 2010

Curăţenie și voluntariat de 5 ani în Grădinile Botanice din București, Cluj-Napoca și Craiova

Ioan Doroftei în mijlocul
echipei Team Work
Sâmbătă, 23 octombrie 2010, a avut loc „Curăţenia de Toamnă” în Grădinile Botanice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova. Evenimentul organizat de Asociația Team Work a reunit 380 de voluntari din cele 3 oraşe, aceştia strângând în mai puţin de 6 ore peste 1.200 de saci (288.000 litri) cu material rezultat din toaletarea spaţiului verde. Acest proces are scopul de a pregăti spaţiul pentru iarnă și presupune următoarele activități: greblatul și strânsul frunzelor, tăiatul anumitor lăstari, curăţarea tufişurilor şi, uneori, strângerea de gunoaie.
Prin ediţia din această toamnă a curățeniei s-a sărbătorit împlinirea a 5 ani de la inițierea proiectului „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu. De-a lungul acestor 5 ani au participat aproape 3.000 de voluntari la curăţeniile de primăvară şi toamnă în grădinile botanice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova şi s-au strâns peste 12.000 de saci (~ 1.920.000 de litri).
Pentru a marca această aniversare Asociația Team Work a premiat voluntarii grădinari din fiecare oraș care au participat la toate ediţiile desfăşurate în oraşele lor, fie de toamnă, fie de primăvară. Astfel, Ioan Doroftei din București, Daiana Ioana Lucaci din Cluj-Napoca și Oana Tudor din Craiova au primit un cadou simbolic, un tricou inscripționat cu toate insignele curățeniilor, fiind o tradiție ca participanții să primească an de an insigne. Ioan Doroftei este grădinar voluntar de 5 ani şi a participat la toate cele 8 curăţenii care au avut loc în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din Bucureşti. „A fost o surpriză mare pentru mine. Eu vin mai mereu în Grădina Botanică, dar îmi place cel mai mult atunci când au loc Curăţenia de Primăvară şi Curăţenia de Toamnă, pentru că simt că mă implic cu adevărat în ceva important şi pentru prieteni şi distracţie. Oricine poate fi veteran!” a declarat premiantul nostru din Bucureşti.
Iniţial un eveniment dedicat în exclusivitate studenţilor, Curăţenia de Toamnă a generat, asemenea Curățeniei de Primăvară, din ce în ce mai mult interes şi în rândul altor categorii de publicuri, de la liceeni sau elevi în clasele primare, până la părinţi cu copii.
Curăţenia de Toamnă 2010 a beneficiat de spijinul Elpreco SA Craiova – partener naţional și al Universității din București – partener instituțional.

Vezi fotografii de la Curăţeniile din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu