marți, 7 decembrie 2010

Ca să începem frumos sezonul cadourilor...

…membrii departamentului Şcoala Team Work le-au propus colegilor din celelalte departamente o prea-minunată activitate la care nimeni nu a putut rămâne indiferent. Aceasta presupune deosebite calităţi artistice care să-l facă gelos pe Michelangelo, creativitate cât să-l depăşească pe Brâncuşi şi răbdare cât cuprinde. Treabă serioasă pentru oameni serioşi!
Mulţi s-ar fi speriat, mulţi ar fi ezitat, mulţi ar fi dat înapoi în faţa unei asemenea provocări. Nu şi membrii din Team Work! Ei au răspuns prompt provocării, şi-au luat armele de luptă şi au pornit la atac!

Atacul a fost feroce şi a durat de dimineaţă pînă târziu în amiază. Ce s-a întîmplat? Membrii Team Work au mers la apartamentele copilaşilor cu care lucrează departamentul Şcoala Team Work pentru a elabora împreună cu ei........ ornamente de Crăciun. Armele au fost deosebit de folositoare: acuarele şi culori, sclipici, globuri, sclipici, danteluţe, sclipici, foi colorate, pastă de lut, sclipici, conuri de brad, materiale colorate şi sclipici. Am zis de sclipici? El a fost laitmotivul activităţilor, fiind aplicat din plin şi fără zgârcenie peste tot: de la  globuleţe şi felicitări până la covor, mâinile copiilor, parchet şi hainele noastre. Nu de alta, but nothing says winter holidays like the good old sparkle, now does it? Strigătul de luptă s-a transformat în strigătele de bucurie şi exclamaţiile entuziasmate ale tuturor atunci când ne ieşea frumos un ornament. Şi cum am făcut muuulte ornamente frumoase (bine, ornamentele sunt de fapt minunate, nu doar frumoase, dar am zis să fim modeşti şi să zicem că au fost doar frumoase) vă daţi seama cu ce veselie s-a lăsat.

Ne-am jucat şi am râs alături de copii, ne-am îmbrăţişat strâns şi uneori, în loc să pictăm globuleţele, ne-am pictat mâinile! Copiii au fost foarte deschişi, ne-au primit cu zâmbete şi încredere, ne-au scris numele pe globuleţe – cu sclipici, cum altfel? – şi au făcut chiar şi un ornament special - cadou pentru Team Work. Nu vă spunem încă ce e, dar vă dăm un indiciu: îl vom pune pe perete şi… are sclipici!

Ce urmează acum?

Pe lângă the quality time petrecut împreună cu cei mici, activitatea noastră mai are nu unul, ci alte două scopuri. Primul se referă la faptul că am căutat să le oferim copiilor de sărbători ceva mai mult decât simple cadouri. Aşa că ne-am gândit să le oferim din timpul nostru, să ne dăm silinţa să-i cunoaştem, ca un prim pas spre a-i înţelege şi să-i ajutăm să facă cu mânuţele lor ornamente care vor sta apoi la loc de cinste în brăduţii noştri şi ai lor. La petrecerea de Crăciun pe care o vom organiza, vom scoate la licitaţie ornamentele (care, după cum vă spuneam, l-ar face gelos pe Michelangelo), iar cu bănuţii strânşi vom cumpăra cadouri personalizate pentru cei mici. Şi ne vom îndeplini astfel şi ce-al de-al doilea scop: le vom oferi celor mici cadouri pe care chiar şi le doresc, iar nu impersonalele cadouri pe care le primesc de obicei. Vor şti în felul ăsta că au fost ascultaţi şi că după muncă, vine şi răsplata.


Promitem să revenim cu poze ale minunăţiilor pe care le-am realizat şi să vă ţinem la curent şi cu alte locuri numai bune de aplicat sclipici!

Hai cu Sărbătorile!

7 comentarii:

  1. cand mai aveti evenimente dinacestea anuntati si voi pe mail ca poate exista cineva care sa participe la asa ceva. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Momentan am desfasurat actiunea doar la nivel intern, cu membrii Team Work, dar este placut sa vedem ca exista interes si din afara organizatiei, iar pe viitor o sa tinem cu siguranta cont. Multumim si Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, oh, oh! Si petrecerea de Craciun cand se tine?

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte interesant ce ati facut.Gand am citit primele randuri din articol ma gandeam cum sa fac sa particip si eu dar se pare ca actiunea s-a desfacurat doar a nivel intern.Ebine ca va ganditi sa faceti astfel de bucurii copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaaaa,ma numesc Patricia si sunt din Craiova.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim pentru gandurile bune, Patricia!

    RăspundețiȘtergere