miercuri, 1 februarie 2012

Oportunitati de internship pentru studentii de la profilurile stiinte economice si administrative

Joi, 26 ianuarie 2012, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Măsuri active pentru susținerea inserției pe piața muncii a studenților de la profilurile științe economice și administrative” (POSDRU/109/2.1/G/82312), cofinanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 – „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenție 2.1. – „Tranziția de la școală la viața activă”.

La conferința organizată începând cu ora 10.00 în sala Stoicescu din cadrul clădirii Facultății de Drept au participat aproximativ 50 de persoane: studenți din grupul țintă, reprezentanți ai unora dintre companiile și instituțiile ce îi vor primi pe aceștia în stagii de internship (Garanti Bank, Siemens, Bancpost, Obi România, Asesoft, Sodexo), precum și echipele de proiect din partea Universității din București (Beneficiar), Asociației Team Work (Partener 1) și MMM Consulting (Partener 2).

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (3.01.2012-31.12.2013) și are drept grup țintă 250 de studenți de la profilurile științe economice și administrative și 20 de persoane din întreprinderi cu rol de tutori (angajaţi ai instituţiilor în care studenţii vor efectua stagii de pregătire practică). Pe parcursul proiectului vor fi organizate 2 sesiuni de training de tip ToT (Training of Trainers), în cadrul cărora MMM Consulting va pregăti angajaţi ai companiilor partenere în vederea primirii şi gestionării eficiente a studenţilor în timpul internshipurilor. De asemenea, Asociaţia Team Work va elabora materiale în sprijinul activităţii de consiliere şi orientare profesională a studenţilor, va monitoriza și evalua rezultatele obținute de studenți în cadrul stagiilor de pregătire practică și va gestiona atât websiteul proiectului, cât și un portal de joburi pentru studenți.

Proiectul a fost planificat astfel încât să nu răspundă doar nevoilor imediate de internship, ci să pregătească studenții și din punctul de vedere al gestionării experienței complete la locul de muncă. Astfel, Universitatea din București va organiza împreună cu cei 2 parteneri 10 campanii de informare şi conştientizare a nevoilor de pregătire practică la locul de muncă în vederea adaptării viitorilor absolvenţi de învăţământ superior la cerinţele pieţei muncii, 7 campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos, de prevenire a riscurilor privind sănătatea şi securitatea la locul de muncă, 10 campanii de consiliere şi orientare profesională și 10 campanii de promovarea a conceptului „întreprindere simulată”.


Persoane de contact


Universitatea București
Asociația Team Work
MMM Consulting
Raluca Dinescu
Anca Anton
Viviana Andone
0724.265.254 begin_of_the_skype_highlighting            0724.265.254      end_of_the_skype_highlighting
0745.323.737 begin_of_the_skype_highlighting            0745.323.737      end_of_the_skype_highlighting
0742.401.900 begin_of_the_skype_highlighting            0742.401.900      end_of_the_skype_highlighting

5 comentarii:

  1. As fi si eu interesat !
    Student anul II Drept,Universitatea Bucuresti
    moraruciprian@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciprian, te-am inscris in newsletterul nostru si o sa primesti anunturi atunci cand incep inscrierile. Multumim pentru interes!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Si eu as fi interesata !
    Sunt studenta in cadrul Academiei de Studii Economice - Bucuresti
    Facultatea de Marketing.
    corina.marinica@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, multumim pentru interes :-) Te rog sa te abonezi la newsletter - asa vom anunta inceputul inscrierilor.

      Ștergere