miercuri, 10 aprilie 2013

Prima editie a Curateniei de Primavara Junior s-a incheiat (foto)


În zilele de 6 și 7 aprilie 2013 a avut loc prima ediție a evenimentului Curățenia de Primăvară Junior, organizat de Asociația Team Work în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.

Alături de Clăbucel, mascota Dero, și de voluntarii Team Work, cei aproximativ 200 de copii participanți și părinții lor au luat parte la 3 tipuri de activități ce au îmbinat utilul cu informațiile și distracția.


Grădinarii juniori” au început prin a grebla frunzele și a strânge crenguțele din Sectorul Munții Carpați, reușind să umple 140 de saci cu frunze. După mini-curățenia de primăvară copiii au avut parte de un atelier interactiv despre cum se plantează și cresc semințele, despre cum se îngrijește noua plăntuță, precum și despre ce utilizări au diversele părți ale acesteia. Ultima activitate a fost o demonstrație de baloane de săpun, ce a uimit și distrat participanții. Una dintre persoanele care a însoțit un „grădinar junior” a spus la încheierea evenimentului: „Vă mulțumesc în numele meu și al nepotului meu - foarte reușită acțiunea din 7.04.2013 - curățenia de primăvară; mult interes din partea echipei, instructiv, distractiv; te prinzi în joc. Felicitări și așteptăm să participăm și la alte evenimente sub îndrumarea echipei dumneavoastră”.

Asociația Team Work le mulțumește tuturor participanților și îi invită să parcurgă albumele foto ale evenimentului, câte unul pentru fiecare grupă: Brebenel Ghiocel Toporaș Narcisă Mărgăritar.

„Curățenia de Primăvară Junior a fost sprijinită de către DERO și partenerii media StartUB.unibuc.ro, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, buzzcamp.ro, InParc.ro, Onlinegallery.ro, UrbanKid.ro, Gratuitor.ro, ProKid.ro, Mamicamea.ro.

Proiectul face parte din seria evenimentelor derulate de Asociația Team Work încă din 2006 în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti: „Curăţenia de Primăvară”, „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Curăţenia de Toamnă” (pentru ediția 2011 Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea „Protecția Mediului”), „Grădina Bunicii” (premiul și trofeul „Spații Verzi MOL 2011”) și „Grădina Copiilor”.  

4 comentarii:

  1. Ne-am simtit foarte bine! Efortul fizic in aer liber ne-a fost util amandurora! Prezentarile interactive si spectacolul cu baloane de sapun au fost deliciul prichindeilor participanti la aceasta activitate :-) . Felicitari organizatorilor si in special d-nei Anca!
    speram sa fim invitati si de 1iunie and inteleg ca urmeaza a avea loc in alt eveniment tot la fel de placut pt copii!
    cu simpatie, Viorela C.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne bucuram foarte mult ca v-ati simtit bine la evenimentul nostru! A fost pregatit cu mare drag si ne bucuram mult sa vedem ca a fost atat de bine primit :-) Cat despre vanatoare ... vesti in curand, speram :-)

      Ștergere
  2. Am vazut ca s-a anuntat evenimentul din 1 iunie la care com participa negresit :-) ! Abia asteptam sa vedem ce ne-ati mai pregatit! Cu multa simpatie, Chiritestii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, minunat, ne bucura nespus sa vedem ca v-a placut atat de mult :-) Va asteptam cu mult drag!

      Ștergere