vineri, 19 februarie 2016

Curatenia de Primavara in Gradina Botanica Bucuresti 2016 - inscrieri

[Later edit] Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, am fost nevoiți să amânăm activitățile, prin urmare Curățenia de Primăvară va avea loc în weekendul 5-6 martie 2016.

A sosit momentul Curăţeniei de Primăvară 2016!
  
Vă invităm să începem împreună al doilea deceniu de activități de voluntariat în Grădina Botanică din București exact așa cum l-am început pe primul: prin Curățenia de Primăvară! 

Astfel, pentru că primăvara a sosit mai devreme, vă aşteptăm în zilele de 27 și 28 februarie 2016, în intervalul orar 09:30 - 14:30, cu multă energie şi voie bună alături de alți 200 de voluntari (vom lucra câte aproximativ 100 în fiecare zi). Activităţile de bază pe care le vom desfăşura vor fi greblatul, tăierea lăstărişului, îndepărtarea rădăcinilor, îndepărtarea eventualelor resturi menajere și curățarea spațiului de materialul vegetal rezultat. 

Înscrierile sunt individuale și se fac prin completarea acestui FORMULAR. Menţionăm că vârsta minimă de participare este de 14 ani.

Iată programul de lucru pentru fiecare dintre cele 2 zile:
09:15-09:30 – înregistrarea voluntarilor
09:30-10:00 – distribuirea uneltelor și mănușilor, instructaj siguranță, utilizarea corectă a uneltelor și distribuirea sarcinilor de lucru
10:00-14:00 – lucru
14:00-14:30 – strângerea uneltelor și mănușilor, eliberarea spațiului de lucru, premiere

Fiecare participant la Curățenia de Primăvară va primi o diplomă de voluntar, un permis cu intrări gratuite în Grădina Botanică și o insignă de voluntar ... pe lângă tradiționala febră musculară :-)

Curățenia de Primpvară în Grădina Botanică este organizată de Asociația Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.

Parteneri media:

Pentru a avea acces în cel mai scurt timp la informaţii despre acest eveniment, dar şi despre alte proiecte ale Asociaţiei Team Work, vă invităm să urmăriţi pagina noastră de Facebook:https://www.facebook.com/TeamWorkNGO sau vă puteţi înscrie pe grupul dedicat voluntarilor în Grădina Botanică:https://www.facebook.com/groups/gradina.botanica.tw/.

Un comentariu:

  1. Remember Eco … : ʺMemoria vegetală”
    1.« ... reuneşte noile reflecţii ale lui Umberto Eco despre lumea străveche şi fascinantă a cărţilor, despre bibliofilie, despre memorie şi bucuria lecturii. Eco face un elogiu al cărţilor, al lui ʻbiblosʼ şi al lui ʻliberʼ, născute înaintea tiparului sub forma sulurilor de hârtie, şi a căror etimologie trimite la scoarţa de copac, la acea memorie vegetală născută mai întâi cu scriitura, apoi cu papirusurile şi hârtia de carte »
    [Sursa citat: http://www.librarie.net/p/131998/Memoria-vegetala-alte-scrieri-bibliofilie-Umberto-Eco]
    2.«Grădinăritul este o participare activă în cele mai profunde mistere ale universului»
    (cit. Thomas Berry, eco-theologian)
    3.«Fericirea există numai acolo unde este credinţă şi entuziasm, acolo unde este participare la ceva»
    (cit. Thomas Mann)
    4.«Lucrurile nu sunt niciodată atât de rele pe cât par» (cit. Harper Lee)
    5.«Cred că există un singur fel de oameni. Oameni buni.» (cit. Harper Lee)
    6.«Ce vrea cultura? Să înţeleagă infinitul.» (cit. Umberto Eco) [sursa 2-6: citate.citatepedia.ro]
    7.«We all dream in … Gold» (The Oscars : 88th Academy Awards, 2016 Feb) > [oscar.go.com]
    _____________________
    8. «We all dream in … » Garden (Grădina Botanică : 11th Ediție a Ecologizării de Primăvară, 2016 Feb, 27-28, relansată pentru Martie 5-6) [>> Asociația Team Work & Voluntariat în Grădina Botanică].

    Așadar, oameni și creatori interesanți care ne aduc aminte de legătura vie dintre aspirațiile umane și natura ca sursă de inspirație, de resurse, rădăcini, trunchiuri vii, crengi sub impulsul reînnoirii, muguri și frunze, scoarța de copac, celuloza cărților citite din scoarță-n scoarță și celuloidul peliculelor care ne păstrează realitățile sau visele vremurilor și ale culturii universale … «Istoria Frumosului», la fel de incitantă «Istoria Urâtului» - tot de Eco … În câteva ore se deschide și Gala Oscarurilor, Ediția 88-a … Încă o zi și trecem din Făurar în Germănar, mai spre Prier, … Timp bun și vreme prielnică pentru deschiderea naturii. Iar noi chiar avem motivația participării active, cu entuziasm, la programele deja relansate în sezonul grădinăritul: «We all dream in … Garden » (Grădina Botanică : 11-a Ediție a Ecologizării de Primăvară, 2016 Martie 5-6)
    La revedere în Grădină! :)

    RăspundețiȘtergere