luni, 3 octombrie 2016

Team Work – Grup Renault România: ecologizare în Valea Cerbului

În 30 septembrie, Asociația Team Work a fost alături de Grup Renault România pentru o acțiune de ecologizare de amploare organizată în Valea Cerbului, județul Brașov.
Peste 200 de angajați din cadrul Direcției Administrativ-Financiare a Grup Renault România, din Mioveni şi Bucureşti, s-au implicat într-o amplă acţiune de resposabilitate socială. Astfel, în locul operaţiunilor curente financiar-contabile, participanţii au ecologizat o zonă intens vizitată de turişti, reușind să strângă peste 300 de saci de PETuri, hârtii, doze de aluminiu și alte deșeuri de pe traseul Valea Cerbului/Poiana Mare – Cabana Gura Diham, acoperind o suprafață de aproximativ 35 km2.
„Tuturor ne plac ieşirile în natură cu familiile sau prietenii. Din păcate însă, de cele mai multe ori nu găsim un mediu curat şi prietenos. Astăzi ne-am hotărât să facem mai mult decât să ne plângem de acest lucru. Vrem sa dăm un exemplu ca putem schimba ceva în ceea ce priveşte protecţia mediului şi mai ales să oferim bucurie celor care vor veni la iarbă verde pe Valea Cerbului”, a declarat unul dintre participanți.
Asociația Team Work a fost alături de angajații Grup Renault România: „Considerăm că astfel de acțiuni trebuie sprijinite și încurajate; cu cât activitățile pozitive pentru mediul înconjurător sunt mai prezente în cotidianul fiecăruia dintre noi, cu atât avem mai multe șanse de a trăi într-o societate civilizată. Faptul că angajații Grup Renault au ales să investească timp și energie în activități de ecologizare ca modalitate de consolidare a echipei reprezintă un semn îmbucurător și sperăm ca această abordare să fie dezvoltată și pe viitor”, a declarat Anca Anton, vicepreședinte Team Work și unul dintre voluntarii participanți la acțiune.
Acțiunea de ecologizare din Valea Cerbului reprezintă prima colaborare între Asociația Team Work și Grup Renault România, urmând ca aceasta să fie reluată la unul dintre evenimentele de amploare organizate de ONG în Grădina Botanică București: Curățenia de Toamnă 2016.
Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit axată pe învăţare prin management de proiect, ale cărui activități vizează dezvoltarea profesională, voluntariatul și protecția mediului. Asociația Team Work desfășoară, din 2006, în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București, acțiuni de voluntariat ce vizează amenajarea și întreținerea spațiului verde al grădinii botanice. Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile 2012, Secțiunea Protecția Mediului.
Grupul Renault România este singurul constructor auto care are în ţara noastră toate competenţele necesare conceperii, dezvoltării și industrializării unei mașini. Cei peste 16000 de angajați își desfășoară activitatea la: uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul AILN), Matriţe Dacia (Piteşti), centrul de design Renault Design Central Europe (Bucureşti), Renault Technologie Roumanie - Bucureşti (care include Centrul Tehnic Titu), direcţia comercială Renault Commercial Roumanie - Bucureşti (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja) şi Renault Credit International (Bucureşti). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu