miercuri, 13 iulie 2011

Team Work vă invită să aplicaţi la un nou proiect internaţional


“Learning as an Adventure – Outdoor Education for Young People”

Tipul proiectului: Training (Acţiunea 4.3.)
Perioada de desfăşurare: 3-10 septembrie 2011
Locaţia: Mestia, Georgia
Scopul proiectului: “This Training Course is aimed at fostering young people’s healthy lifestyles, promoting outdoor activities and bringing young people closer to nature. This will be achieved through a six-day program of activities for youth workers and youth leaders from the UK, Romania, Germany, Georgia, Armenia and Azerbaijan.
As a result of the TC, participants will be equipped with tools and methods for outdoor education. They will have a chance to reflect on the changing lifestyles of young people and the beneficial effects of using outdoor methods, promoting healthier lifestyles, bringing young people closer to nature and the countryside. This will be done to foster young people’s physical and mental well-being, promoting environmental protection activities and bringing young people from different backgrounds together. The project aims at promoting the inclusion of youngsters with fewer opportunities and those from culturally diverse backgrounds.
The project venue – Svaneti region of Georgia – is of particular importance to the project aims and objectives. It is a UNESCO-listed area, the highest permanently inhabited area in Europe and a place where man and nature have always been close.

The project’s objectives are:


  •       Promoting outdoor education as an inclusive tool in youth work
  •     Equipping  participants with skills for outdoor education including preparation of activities, risk assessment, health and safety measures and outdoor methods
  •   Reflecting on the learning benefits of using the outdoors: health, lifestyle, connecting to nature, protecting the environment, fighting global warming
  •      Increasing youth participation through outdoor education
  •      Reflecting on the use of outdoor education in Youth in Action projects
  •    Developing further co-operation of partner promoter organizations in the field of outdoor education including Youth in Action project such as Youth Exchanges and EVS projects”.


Condiţii de participare:
- Vârsta între 18-30 de ani
- Cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu / avansat
- Interes pentru tema proiectului
- Experienţă anterioară în proiecte internaţionale reprezintă un criteriu de departajare
- Student/ă sau absolvent/ă al/a Universității din București

Condiţii financiare
:
- Cazarea şi masa sunt asigurate de organizatori.
- Cheltuielile cu transportul sunt decontate în proporţie de 70%. Acestea vor fi mai întâi avansate de participant urmând ca decontarea să se facă la finalul proiectului.
- Taxa de participare de 30 de euro plătită odată cu semnarea contractului de participare.



Selecţia pentru acest proiect s-a încheiat, iar participanţii aleşi sunt:
  • Sergiu Constantinescu
  • Dragoş Apostu
  • Denisa Andronache
  • Iulia Magdalena Chercea

4 comentarii:

  1. Buna seara,

    Avand in vedere timpul scurt dintre publicarea articolului si termenul limita de trimitere a chestionarelor ( 3 zile), nu am apucat sa ma inscriu. se poate mari termenul de trimitere a cererilor?

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. termenul scurt de la anuntul aplicatiei precum si faptul ca nu afisati persoanele selectate ridica intrebari privind transparenta si corectiduninea procesului de selectie. pare ca afisati programul doar pentru a va achita de o obligatie formala, de a face pubic concursul.
    deasemenea, am observat ca raspunsul pe care il trimiteti persoanelor care nu au fost selectate este stas (in cazul meu criteriile enumerate: de a fi absolvent al universitatii bucuresti sau de a avea experienta anterioara in proiecte de voluntariat sunt criterii pe care le-am indeplinit). Ar fi mult mai corect sa trimiteti raspunsul cu motivatia pentru care respectivele persoane nu au fost selectate, si un feedback care sa poata imbunatati aplicatiile ulterioare, daca tot raspundeti persoanelor neselectate.
    Foarte dubios. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Anonim2 (ca tot vorbim de transparenta, cred ca ar trebui sa incepem prin propriul nume),
    Iata raspunsurile la intrebarile tale si nelamuririle tale:
    1. termenul scurt nu este stabilit de noi, ci de termenul in care ne este comunicat proiectul de catre partenerul nostru organizator, caruia in general trebuie sa-i comunicam in cateva zile, uneori doar 5-6 zile, care este echipa. de aici si termenul foarte scurt.
    2. nu am afisat inca numele participantilor pentru ca trebuie sa ii confirmam intai. In momentul in care ii avem confirmati - adica si-au cumparat biletul de avion - ii anuntam.
    3. refritor la criterii, participarea in proiecte de voluntariat - in cazul de fata schimburi internationale de tineri - este un criteriu de departajare, nu de selectie. Principalul criteriu de selectie este motivatia de a participa. Daca nu ai fost selectat/a, inseamna ca motivatia altor persoane a fost mai buna.
    4. evident ca este un raspuns standard. De ce nu ar fi asa? Insa daca doresti informatii suplimentare privind aplicatia ta ne poti scrie si vor raspunde. Sa inteleg ca ne-ai dat un mail si nu am raspuns? Nu cred.
    Si in final as aprecia daca atitudinea aceasta ai rezerva-o pentru altcineva, Team Work-ul a fost mereu transparent cu proiectele sale, cred ca ne confunzi. Ti-am explicat ratiunile pentru toate nelamuririle tale, prin urmare nu ramane decat atitudinea ta negativa ... multumim, dar nu avem nevoie de oameni care acuza inainte sa discute. Asteptam in continuare acel mail pe care ar fi trebuit sa il dai inainte de orice acuzatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim1: imi pare rau, dar termenele sunt termene. Vor mai fi insa si alte ocazii - te poti abona la Postari si vei primi toate anunturile pe care le publicam pe blog. Contrar celor scrise de celalalt Anonim, postam anunturile pentru ca trebuie sa formam echipele, nu doar ca sa dea bine sau sa ne achitam de o obligatie.

    RăspundețiȘtergere