Team Work a depus două proiecte pe linia de finanţare „Spaţii Verzi Urbane” deschisă de Fundaţia pentru Parteneriat și MOL România. Această linie de finanțare face parte din programul „Spații Verzi”, care are două componente: „Arii Naturale Protejate” și „Spații Verzi Urbane”.
Cele două proiecte se numesc Grădina Bunicii şi Grădina Trandafirilor și sunt realizate în colaborare cu Grădina Botanică din Bucureşti şi, respectiv, Grădina Botanică din Craiova. Până la sfârșitul lunii martie 2011 vom primi răspunsul ... sperăm să fie pozitiv pentru ambele proiecte :-) Dacă primim undă verde pentru proiecte, vom avea nevoie de voluntari grădinari! Vă ținem la curent! Țineți-ne pumnii :-)
Grădina Bunicii
Scopul proiectului este de a amenaja în Grădina Botanică din București o mică grădină tradiţională românească numită Grădina Bunicii în care vizitatorii să poată cunoaşte direct şi contextualizat soiuri şi varietăţi de plante cultivate de obicei în grădinile de la ţară, un spaţiu tot mai puţin cunoscut atât copiilor, cât şi adulţilor din mediul urban.
Pe fondul schimbărilor socio-economice din ultimii 20 de ani, populaţia din mediul rural a avut şi are tendinţa de a migra spre zonele urbane. Astfel, tot mai mulţi copii nu mai au posibilitatea să-şi petreacă copilăria la ţară, în mijlocul naturii şi ajung să cunoască fructele şi legumele doar de pe taraba din piaţă sau din raftul de la supermarket.
Câţi dintre cei care au avut această şansă nu-şi amintesc cu nostalgie de gustul fructelor şi legumelor proaspăt culese, de bogăţia şi frumuseţea grădinii bunicii?
Plecând de la aceste considerente dorim să readucem în atenţia elevilor, studenţilor, dar şi a altor categorii interesate, importanţa grădinii din jurul casei şi a conservării fitodiversităţii prin cultivarea de soiuri tradiţionale.
Grădina Trandafirilor
Scopul proiectului este reprezentat de reînființarea colecției îmbătrânite de trandafiri din cadrul Grădinii Botanice din Craiova, Rosariul fiind o parte importantă și obligatorie în cadrul oricărei grădini botanice.
Actuala colecție de trandafiri are o vârstă de aproximativ 40 de ani și se află într-un stadiu avansat de declin fiziologic, ceea ce face dificilă punerea în evidență a speciilor, plantele pierzând mult din vitalitatea inițială și din potențialul estetic. Prin acțiunea pe care o propunem urmărim obținerea unei noi colecții de trandafiri pe o suprafață de 500 metri pătrați, un Rosariu care să bucure publicul vizitator cu parfumul și coloritul florilor.
Sunt pentru un viitor verde.Astfel,daca nu protejam plantele viitorul nostru cu siguranta nu va arata bine.
RăspundețiȘtergereTotal de acord, George, de-asta facem si noi aceste proiecte.
RăspundețiȘtergereCuratenia de primavara cand este?
RăspundețiȘtergereIn curand, in prima jumatate a lui aprilie, va anuntam ;-) Cel mai sigur este sa fiti inscrisi in baza de date a newsletterului TW, pentru ca acolo anuntam prima data cand incep inscrierile. Va puteti inscrie pe siteul TW www.teamwork.org.ro
RăspundețiȘtergerefelicitari!! sunteti singurii din Bucuresti care au castigat la fundatia pentru parteneriat!Care din proiecte a fost acceptat?Gradina Bunicii?Daca aveti nevoie de voluntari, dati de stire, neaparat!
RăspundețiȘtergereMultumim frumos, suntem si noi foarte bucurosi :-) Da, Gradina Bunicii a fost proiectul acceptat - vom avea nevoie de voluntari si vom anunta imediat ce stabilim exact datele.
RăspundețiȘtergere