joi, 31 martie 2011

Grădina Bunicii

La începutul lunii martie v-am povestit despre faptul că Team Work a depus două proiecte pe linia de finanţare Spaţii Verzi Urbane” deschisă de Fundaţia pentru Parteneriat și MOL România.
Atunci v-am rugat să ne ţineţi pumnii şi se pare că acest lucru a funcţionat, întrucât avem bucuria de a vă anunţa că unul dintre proiecte a fost aprobat :-)
Despre care dintre ele este vorba?
Ei bine... este vorba despre proiectul Grădina Bunicii, care va fi realizat în colaborare cu Grădina Botanică din Bucureşti.
Acum că am primit undă verde pentru unul dintre proiecte, vom avea nevoie de voluntari grădinari! Vă ținem la curent! :-)
Iată câteva cuvinte despre proiect:
Grădina Bunicii
Scopul proiectului este de a amenaja în Grădina Botanică din București o mică grădină tradiţională românească numită Grădina Bunicii în care vizitatorii să poată cunoaşte direct şi contextualizat soiuri şi varietăţi de plante cultivate de obicei în grădinile de la ţară, un spaţiu tot mai puţin cunoscut atât copiilor, cât şi adulţilor din mediul urban.
Pe fondul schimbărilor socio-economice din ultimii 20 de ani, populaţia din mediul rural a avut şi are tendinţa de a migra spre zonele urbane. Astfel, tot mai mulţi copii nu mai au posibilitatea să-şi petreacă copilăria la ţară, în mijlocul naturii şi ajung să cunoască fructele şi legumele doar de pe taraba din piaţă sau din raftul de la supermarket.
Câţi dintre cei care au avut această şansă nu-şi amintesc cu nostalgie de gustul fructelor şi legumelor proaspăt culese, de bogăţia şi frumuseţea grădinii bunicii?
Plecând de la aceste considerente dorim să readucem în atenţia elevilor, studenţilor, dar şi a altor categorii interesate, importanţa grădinii din jurul casei şi a conservării fitodiversităţii prin cultivarea de soiuri tradiţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu