marți, 24 mai 2011

Copiii au sărbătorit Ziua Biodiversităţii în Grădina Botanică

Duminică, 22 mai 2011 copiii au sărbătorit Ziua Biodiversităţii în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din Bucureşti.  Evenimentul, organizat de Asociaţia Team Work, s-a desfăşurat între orele 10.00 şi 12.00 şi a reunit un  număr de 100 de copii care, pe parcursul celor două ore, au participat la o serie de activităţi eco-educaţionale în aer liber. Activitatea  face parte din cadrul proiectul “Grădina Bunicii”, alcătuit din mai multe evenimente ce se desfăşoară pe parcursul a trei luni.
Cei mici au fost împărţiţi în grupe şi au participat, prin rotaţie, la activităţile interactive  pe care le-au pregătit organizatorii: au plantat flori, au învăţat cântece despre fructe şi legume, au căutat plantele medicinale din labirint, au învăţat despre vitaminele pe care le conţin legumele. Cu acest prilej, celor mici le-au fost prezentate diverse soiuri de plante, au învăţat cum să aibă grijă de răsaduri de la plantarea acestora şi până la culegerea primelor roade, au învăţat să recunoască fructele şi legumele pe baza asemănărilor şi diferenţelor dintre acestea. De asemenea trupa de teatru Clopoţel a pregătit o mică supriză copiilor. La final toţi participanţii au primit diplome şi răsaduri de plante.
Proiectul este organizat de Asociaţia Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul programului "Spaţii Verzi". Activităţile derulate în cadrul proiectului beneficiază şi de sprijinul BRD Groupe Société Generale, în calitate de sponsor.
Scopul proiectului este de a amenaja în Grădina Botanică o mică grădină tradiţională românească în care vizitatorii să poată cunoaşte direct și contextualizat soiuri şi varietăţi de plante cultivate de obicei în grădinile de la ţară, un spațiu tot mai puțin cunoscut atât copiilor, cât și adulților din mediul urban.

*Acest anunţ reprezintă exclusiv opinia Asociaţiei Team Work. Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu sunt răspunzătoare pentru conţinutul acestui anunţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu