marți, 8 mai 2012

Concert de muzica clasica la Universitatea din Bucuresti



        Miercuri, 16 mai 2012, stagiunea ,,Prietenii Muzicii în Universitatea din Bucureşti” vă invită la un concert de muzică clasică susținut de soprana Veronica Anuşca împreună cu pianistul şi compozitorul Mihai Murariu. Evenimentul va avea loc în Sala de Concerte a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș), începând cu ora 19.00.

        Cei doi artiști au început colaborarea cu aproximativ doi în urmă, iar de atunci au susţinut concerte şi au fost premiaţi la diverse concursuri de interpretare muzicală, printre care:
  • Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc de la Braşov (Premiul I), 
  • Concursul de Interpretare vocală Maeştrii Artei Lirice – Petre Ştefănescu Goangă, din martie 2011, desfăşurat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, la care soprana Veronica Anuşca a cîştigat locul I, iar Mihai Murariu premiul „Colla Parte” pentru cel mai bun pianist acompaniator,
  • Concursul Internaţional de Interpretare Vocală Sabin Drăgoi Timişoara (Marele Premiu).
Programul concertului va fi prezentat de muzicologul Alice Tacu și va cuprinde următoarele compoziții:
Aria Cleopatrei „Piangero la sorte mia” din opera Giulio Cesare de George Frideric Handel.
Recitativ şi Aria Susannei „Giunse al fin il momento… Deh vieni non tardar” din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart.
Aria Norinei „So anch’ io la virtu magica” din opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti
Norina.
Aria Giuliettei „Eccomi in lieta vesta” din opera I Capuletti e i Montecchi de Vincenzo Bellini.
Valsul Monicăi din opera The Medium de Gian Carlo Menotti.
Aria lui Lucy din opera The Telephone de Gian Carlo Menotti

Vino și susține talentele de azi, marii artiști de mâine!
Intrarea este liberă.
Concertul face parte din programul “Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu