marți, 19 iunie 2012

Fii voluntar educational la Gradina Botanica București!


Dragi voluntari,

Vă propunem un alt tip de activitate în cadrul proiectului Grădina Copiilor: în perioada 7-15 iulie 2012 pregătim o săptămână dedicată educației ecologice în Grădina Botanică, plină de evenimente cu specific eco-educațional pentru cei mai mici vizitatori ai Grădinii. 

Evenimentele sunt organizate cu ocazia lansării celui mai nou proiect Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică, anume Grădina Copiilor. Scopul său este de a amenaja un spaţiu exterior special destinat activităţilor de educaţie ecologică, un spațiu în care copiii de toate vârstele să poată descoperi şi explora natura prin joc, luând parte la activități de tip learning-by-playing; iar pentru a creşte potenţialul educativ al spațiului, el are un design special, sub forma unei plante uriaşe – cei care ați fost la amenajare ați simțit în propriii mușchi fiecare centimetru al plăntuței noastre uriașe :-).

Pentru desfășurarea acestor activități de educație ecologică vom recruta până pe 28 iunie 10 voluntari care timp de 2 săptămâni vor participa la sesiuni de pregătire astfel încât în iulie să fie niște super voluntari educaționali!
Dacă doriți să fiți printre aceștia, vă rugăm să trimiteți CVul și o scurtă motivație privind implicarea în acest program pe adresa gradina.botanica@teamwork.org.ro până cel târziu 28 iunie 2012.

Iată câteva detalii privind programul:

  • 19-28 iunie – perioadă de înscrieri
  • 25 iunie – comunicarea rezultatelor
  • 30 iunie și 1 iulie, 10:00-12:00 – derularea sesiunilor de pregătire: vor fi în special în timpul săptămânii, iar programul va fi stabilit conform opțiunilor exprimate de majoritatea voluntarilor pe baza programului de pregătire al Grădinii Botanice. Conținutul sesiunilor de pregătire se va axa în special pe: 1) informații despre plante, 2) informații despre interacțiunea cu cei mici și 3) informații despre activitățile de educație ecologică pe care le veți desfășura.
  • 7 – 15 iulie – derularea sesiunilor de educație ecologică conform programului și disponibilității voluntarilor. La sesiuni vor participa copii de cel mult 14 ani. Voluntarii vor susține sesiunile singuri sau în echipă, în funcție de subiect, mărimea grupului și abilități.

Profilul voluntarului:

  • Interes și pasiune pentru natură/educație non-formală.
  • Min. 16 ani împliniți.
  • Nu este necesară o pregătire de specialitate.
  • Răbdare și disponibilitatea de a lucra cu copii.
  • Abilitatea de a vorbi în public și de a asculta.
  • O bună cunoaștere a limbii române.

Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru orice nelămurire.

Iar dacă doriți să aveți în continuare parte de voluntariat axat pe muncă fizică, vă așteptăm pe 23 și 24 iunie în Grădina Copiilor, la finalizarea amenajării spațiului! Pentru participare, vă rugăm să completați acest formular.

Vă mulțumim și ne vedem, ca întotdeauna, în Grădină!
Echipa Team Work


Pentru a fi mereu la curent cu activitățile pe care le organizăm alăturați-vă grupului Team Work – Voluntariat la Grădina Botanică de pe Facebook.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Proiectul Grădina Copiilor este finanțat prin programul Spații Verzi Urbane, derulat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Parteneri instituționali
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Parteneri media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu