luni, 5 noiembrie 2012

Ultimele zile de inscrieri la Curatenia de Toamna 2012!


Continuă înscrierile pentru evenimentul „Curățenia de Toamnă”, organizat de Asociația Team Work în weekendurile 10-11 și 17-18 noiembrie 2012 în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.
Deoarece participarea se face pe bază de înscrieri, prietenii naturii și ai Grădinii Botanice dispuși să ofere din timpul şi efortul lor pentru pregătirea de iarnă a acesteia sunt invitați să se înscrie până pe 8 noiembrie pentru weekendul 10-11 și până pe 15 noiembrie pentru weekendul 17-18.
Înscrierea se face prin completarea unui scurt formular, este individuală și poate fi pentru 1, 2, 3 sau toate cele 4 zile.
În cele 4 zile de ecologizare vor participa în total aproximativ 250 de voluntari, activităţile desfăşurate de aceştia constând în tăierea și cărarea lăstărișului, greblarea frunzelor căzute și adunarea ambalajelor, programul de lucru fiind zilnic de la 09:00 la 14:00. Sub îndrumarea personalului Grădinii Botanice și a voluntarilor Team Work, voluntarii la Curățenia de Toamnă vor curăța sectoarele Lizieră (10-11 noiembrie), Colina Coniferelor (17 noiembrie) și Grădina Copiilor (18 noiembrie).
Pentru informații la zi voluntarii participanți au la dispoziție pagina de Facebook a evenimentului și grupul ce reunește foștii și viitorii voluntari Team Work la acțiunile din Grădina Botanică a Universității din București.
Sponsori: Coca-Cola HBC România prin The RE Concept, Mons Medius Investments
Partener instituțional: Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București
Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 3.000 de studenţi şi elevi entuziaşti. „Curăţenia de Toamnă” face parte, alături de „Curăţenia de Primăvară”, „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Grădina Copiilor” și „Grădina Bunicii” (premiul și trofeul „Spații Verzi MOL 2011”), dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina oraşului meu”, derulat în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea în activităţi care să creeze sau să întărească legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.
Curățenia de Toamnă 2011 în Grădina Botanică a adus Asociației Team Work premiul I la secțiunea Protecția Mediului în cadrul Galei Societății Civile 2012.
Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală care are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu