miercuri, 2 februarie 2011

Trainer’s laboratory – Experience non-formal training tools!


S-a zvonit la un moment dat în istoricul Team Work o informaţie care ar fi adus mari nelinişti cercetătorilor britanici dacă ar fi ieşit la iveală. Anume că la Team Work există o pălărie magică a ideilor. Din motive obiective, această situaţie a fost imediat muşamalizată şi cu timpul a devenit uitată.  Pentru a nu da naştere unui război diplomatic vă rugăm să nu spuneţi nimănui, dar tindem să credem că acest zvon este până la urmă...REAL!!!
 Motivul acestei desoperiri şocante este proiectul „Trainer’s laboratory – Experience non-formal training tools!”, cel mai nou din seria fenomenelor paranormale manifestate prin proiecte grozave, care au avut loc la Team Work.


Acest proiect este un Training Of Trainers internaţional care îşi propune să îi înveţe pe participanţi cum să creeze noi metode şi instrumente de educaţie non-formală. La curs vor lua parte 22 de traineri, viitori traineri şi lucrători de tineret, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, din 9 ţări europene – Austria, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Italia, Lituania, Portugalia, România şi Turcia. Participanţii vor fi implicaţi în activităţi de educaţie non-formală, planificate tematic pe zile astfel încât să treacă printr-un proces de învăţare complex  - cunoaştere şi interculturalitate, training despre metode de educaţie non-formală, conceperea unor noi metode şi instrumente de educaţie non-formală, experimentarea acestora în cadrul grupului şi evaluarea lor. Cursul este planificat pentru perioada 06-14 Mai 2010, urmând să aibă loc la Braşov. La finalul său, participanţii vor realiza o broşură care va descrie noile metode.
Luni, 31 Ianuarie 2010, proiectul a fost depus către A.N.P.C.D.E.F.P (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale) pentru a fi finanţat prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 4.3 – Proiecte de formare şi reţele.
La scrierea proiectului, iniţiat de Departamentul de Training, a lucrat timp de două luni o echipă interdepartamentală din cadrul Team Work, împreună cu 11 parteneri din cele nouă ţări. Echipa de proiect a fost compusă din şapte membri Team Work, dintre care o parte au experienţă anterioară în proiecte internaţionale finanţate prin Tineret în Acţiune.
Toţi cei implicaţi în scrierea proiectului sunt nerăbdători şi aşteaptă reacţiile Agenţiei Naţionale, la finalul lunii martie. Ţinem pumnii!


Oana Dumitrescu, Coordonator 'Trainer’s laboratory'

2 comentarii:

  1. Salut! Sunt pasionata de educatia interculturala si cea non/formala fiind doctorand cu lucrarea pe acesta tema! Cum pot sa iau legatura cu voi??? In masura in care si voi sunteti interesati!!!!
    Toate bune in desfasurarea activitatilor educative!
    R Suciu

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, scrie-mi te rog pe adresa oana_dumitrescu_tw@yahoo.com. Multumesc! Oana

    RăspundețiȘtergere