miercuri, 1 februarie 2012

Am lansat broşura cu metode de învaţare non-formalã „Trainer's Laboratory – Experience non-formal training tools!”*

 Am lansat oficial broşura cu metode de învãţare non-formalã „Trainer's Laboratory – Experience non-formal training tools!”, metode rezultate în urma participãrii a 23 de tineri – traineri şi viitori traineri din mediul non-guvernamental din 7 ţări: Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Portugalia, România şi Turcia, în cadrul proiectului omonim.

În perioada 29 iulie – 06 august 2011, a avut loc la Braşov cursul de formare „Trainer's Laboratory – Experience non-formal training tools!” („Laboratorul trainerului – Experimentează metode de învăţare non-formală!”).  Acest proiect a fost pregãtit şi organizat de cãtre voluntarii Asociaţiei Team Work din Bucureşti şi finanţat de cãtre Comisia Europeanã, prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 4.3 - Proiecte de formare şi reţele. 

 Proiectul „Trainer's Laboratory – Experience non-formal training tools!” s-a desfãşurat sub forma unui curs de Formare de Formatori ce a avut drept scop dezvoltarea competenţele participanţilor pentru a crea propriile metode şi instrumente de învãţãre non-formalã, oferindu-le spaţiul necesar de experimentare în cadrul unui grup organizat.

Trainingul a fost structurat pe zile tematice, astfel încât în prima zi participanţii au avut ocazia sã se cunoascã şi sã abordeze probleme legate de interculturalitate, a doua şi a treia zi au fost dedicate studiului aprofundat despre procesul de învaţare la adulţi şi despre metodele de învãţãre non-formalã, în a patra zi s-au format patru echipe interculturale care au lucrat timp de douã zile la crearea unor noi metode de învãţare non-formalã, iar în ultimele douã zile metodele noi create au fost testate si au primit feedback pentru îmbunãtãţirea lor. Noile metode create au fost incluse in aceasta broşurã.

Broşura Trainer's Laboratory – Experience non-formal training tools!” este disponibilã online, iar persoanele interesate de tematica învãţãrii non-formale sunt invitate pe grupul de Facebook alproiectului unde vor gasi informaţii şi vor putea face schimb de experienţe cu alţi formatori din toatã lumea.
De asemenea, pe contul deYouTube al Asociaţiei Team Work sunt disponibile materiale vizuale explicative ale metodelor.

Proiectul a fost susţinut de Comisia Europeana prin Programul „Tineret în Acţiune”, programul comunitar ce asigură cadrul legal pentru susţinerea activităţilor de învăţare non-formală pentru tineri. Printre obiectivele Programului se numără promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de toleranţă şi solidaritate, susţinerea activităţilor de tineret şi a capacităţii organizaţiilor de tineret, precum şi promovarea cooperării europene în domeniul tineretului.

Asociaţia Team Work este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca scop facilitarea acumulării de către studenţi, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. În vederea îndeplinirii acestui scop, Team Work promovează în rândul studenţilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, le înlesneşte acestora contactul cu mediul socio-economic prin desfăşurarea de proiecte, activităţi educaţionale şi stagii şi, mai ales, urmăreşte să valorifice cunoştinţele teoretice ale studenţilor prin practică. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi pagina web a asociaţiei www.teamwork.org.ro.

Persoana de contact:
Oana Dumitrescu
Coordonator proiect
Tel: 0753 590 127

*Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul  Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă  pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe  care le conţine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu