miercuri, 7 martie 2012

O seara de muzica clasica la Universitatea din Bucuresti

Miercuri, 14 martie  2012, stagiunea ,,Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” continuă cu un concert susținut de trupa “Duo Atris”, Raluca Stratulat (vioară), Adriana Toacsen (pian). Spectacolul se va desfășura în Sala de Concerte a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 - strada paralelă cu Str. Pitar Moș).

Cele două artiste sunt câștigătoare a numeroase premii la concursuri de interpretare: Premiul I la Concursul de interpretare din cadrul Festivalului Muzicii Maghiare, ediţia a III - a, Centrul Cultural Ungar, Bucureşti; Premiul I la Concursul de interpretare din cadrul Festivalului Muzicii Maghiare, ediţia a II - a, Centrul Cultural Ungar, Bucureşti; Premiul III la Concursul Internaţional de Muzică de Cameră, Salonic – Grecia.
Trupa Duo Atris a fost invitată să susțină recitaluri la Muzeul Național Peleș, la Muzeul Național Cotroceni, dar și la Palatul Mogoșoaia.   
Programul va fi prezentat de muzicologul Alice Tacu și va cuprinde următoarele compoziții:
Fr. Schubert - Sonata în Re Major Op. 137 Nr. 1
I. Allegro molto
II. Andante
III. Allegro vivace
A. Dvorak - Sonatina  în Sol Major Op.100
I. Allegro risoluto
II. Largetto
III. Scherzo: Molto vivace
IV. Allegro
Cl. Debussy - Sonata pentru Vioară și Pian (aniversare 150 de ani de la nașterea compozitorului)
I. Allegro vivo
II. Intermede (Fantasque et leger)
III. Finale (Tres anime)

Vino și susține talentele de azi, marii artiști de mâine!
Intrarea este liberă.
Concertul face parte din programul “Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.
Parteneri media: metropotam.ro, evenimentestudentesti.ro și calendarevenimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu