miercuri, 15 august 2012

Team Work invata si pe ritmuri de flamenco

Una experiencia inolvidable!

Sevilla 2012… o experienţă pe care cu siguranţă noi, Team Work-erii Laura şi Cosmin, nu o vom uita prea curând!
Deşi ne-am întors pe meleagurile şi la familiile noastre, avem încă sentimentul că o parte din noi nu a prins zborul de întoarcere, că ceva lipseşte. Să fie Spania? Să fie Sevilla? Să fie vremea toridă sau preparatele culinare specifice? Să fie noile prietenii pe care le-am legat? 

Ce s-a întâmplat acolo mai exact? Timp de 8 zile am luat parte la un Training Course, în Sevilla (Spania), în perioada 18-25 iulie 2012. Proiectul “Inclus’in Action” a fost organizat de ONG-ul Unión Romaní din Sevilla şi a avut ca participanţi tineri din şase ţări: Bulgaria, Franţa, Polonia, România, Spania şi Turcia.
Obiectivul major al training-ului a fost pregătirea participanţilor cu privire la iniţierea şi derularea proiectelor europene în rândul tinerilor, cu accent pe integrarea minorităţilor.
Cele 8 zile de training au fost structurate astfel încât să cuprindă o gamă cât mai largă de activităţi, desfăşurate conform unui program bine stabilit. Acestea au cuprins atât prezentări şi discursuri libere ale trainerilor, cât şi prezentări ale ONG-urilor participante şi a celor mai de succes proiecte ale acestora. Fiecare zi începea cu o serie de energizere care ne mai dezmorţeau după nopţile albe petrecute într-o atmosferă prietenoasă. Pentru a ne cunoaşte cât mai bine am lucrat în cea mai mare parte doar în echipe, luând parte la o serie de activităţi practice, în grupuleţe distincte, cu scopul de a interacţiona cât mai mult cu participanţii de naţionalităţi diferite. Mai mult, am avut parte şi de sesiuni informative cu privire la Programul Youth in Action, Youthpass şi European Voluntary Service (EVS).
Iar pentru ca informaţiile primite să se concretizeze, de-a lungul training-ului am format echipe stabile alături de care am lucrat la propunerile de proiect. Acesta s-a finalizat printr-o simulare a comitetului de evaluare, unde fiecare echipă şi-a prezentat proiectul.
Şi pentru că nu se rezumă totul doar la muncă, organizatorii ne-au pregătit şi momente de relaxare ce au cuprins în cea mai mare parte vizite în oraşul Sevilla, un oraş care merită un loc în lista de vacanţă a fiecăruia, o mulţime de jocuri de societate şi o seară de flamenco.
Un moment memorabil a fost şi seara interculturală, în care fiecare ţară şi-a prezentat preparatele culinare tradiţionale. Salamul de Sibiu, caşcavalul afumat, zacusca şi halvaua au fost la mare căutare, iar vinul şi pălinca le-au făcut cu ochiul degustătorilor. Iar pentru ca seara să se încheie şi cu puţină voie bună, le-am pregătit şi o mică coregrafie. Braşoveanca şi hora românească i-au dezmorţit, ca apoi toţi cei prezenţi în sală să cânte şi să danseze împreună “Dragostea din tei”. J
Pentru noi a fost o experienţă unică, în urma căreia nu putem fi decât bucuroşi că am reprezentat Team Work-ul şi România cu mândrie!
Laura şi Cosmin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu