joi, 27 iunie 2013

Personajele Team Work au devenit jucării Miniacus: PREMIEREA

Luna iunie 2013 a început și se sfârșește în Grădina Botanică București cu evenimente dedicate celor mici: pe 1 iunie peste 400 de copii au participat alături de voluntarii Asociației Team Work la cea de-a 8-a ediție a Vânătorii de Comori, apoi 200 dintre cei mai talentați mici vânători de comori au participat la concursul inițiat de Asociația Team Work alături de Miniacus, desenele putând fi votate online.

Mai mult sau mai puţin abstracte, cu unul sau mai multe personaje, mai mici sau mai mari, copiii
şi-au înscris creația în concurs, iar 1.488 de voturi mai târziu cei 3 câștigători au fost invitați în Grădina Botanică pentru a își primi premiul: o jucărie Miniacus ce redă fidel desenul realizat în timpul vânătorii de comori. Astfel, Matei Ungureanu (locul 1), Matei Leonte (locul 2) și David Dragoman  (locul 3) s-au întâlnit cu Faraonul, Prințesa trandafirilor și Scufița roșie în Grădina Copiilor, cel mai nou sector al Grădinii Botanice București, pentru a primi jucăriile inedite create de Miniacus special pentru ei. Reacția nu s-a lăsat așteptată, copiii fiind încântați de premii și începând să se joace imediat cu ele, făcând ca luna iunie să se încheie în Grădina Botanică așa cum a început: în joaca celor mici.


Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică București a fost susținută de partenerii media StartUB, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, buzzcamp.ro, InParc.ro, Onlinegallery.ro, UrbanKid.ro, Gratuitor.ro și ProKid.ro.

Asociaţia Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit pentru tineri axată pe învăţare bazată pe managementul de proiect și munca în echipă. Misiunea noastră este a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii.
Vânătoarea de Comori face parte dintr-un proiect mai amplu desfăşurat de Asociaţia Team Work, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de Curăţenia de Primăvară şi Curăţenia de Toamnă, Grădina Bunicii, Grădina Copiilor şi Clubul Grădinarilor.


Miniacus a luat naștere din dorința de a înlocui produsele inventate de adulți cu cele născocite de imaginația copiilor. Personajele create de copii sunt mereu surprinzătoare și originale, așa cum sunt și tehnicile utilizate  pentru a le da viață: desenul este transformat într-o imagine 3D care este mai apoi tranformată într-o jucărie unică prin intermediul mașinii de cusut, a materialelor textile, aței de cusut și a altor material și ustensile din atelierul Miniacus.

3 comentarii: