sâmbătă, 3 august 2013

Înscrieri „Întreprinderea simulată: exerciții, simulare, feedback” - august 2013

În perioada 16-19 august 2013 va avea loc în Buşteni evenimentul „Întreprinderea simulată: exerciții, simulare, feedback”, în cadrul căruia 40 de studenți din centrul universitar București înscriși în anii 1-3 la facultăți cu profil economic sau administrativ vor putea afla mai multe informații despre ceea ce presupune întreprinderea simulată ca metodă de învățare, explorând diverse aspecte ale operațiunilor unei afaceri și aplicând pe situații reale cele învățate.

În cadrul acestui eveniment participanţii vor fi implicaţi în traininguri, workshop-uri şi activităţi în echipă de simulare practică a noilor cunoștințelor. Mecanismul evenimentului va fi următorul: participanții iau parte la o sesiune de formare pe o anumită temă apoi primesc situații reale pe care trebuie să le rezolve, în echipă, cu ajutorul informațiilor dobândite în sesiune; soluțiile generate vor fi apoi prezentate unor antreprenori ce vor putea oferi feedback asupra corectitudinii și viabilității soluțiilor propuse.

O altă activitate la care participanții vor putea lua parte va fi o serie de sesiuni aplicate despre cum poate un tânăr care trece de la viața de student la cea de angajat să ducă un stil de viață sănătos în timpul activității profesionale. Sesiunile vor avea în vedere alimentația, sportul, odihna, corpul, precum și alte aspecte ale cotidianului.

Participarea se face pe bază de înscrieri, prin completarea acestui formular online în perioada 2 - 11 august 2013. Pentru participarea la acest eveniment este necesară îndeplinirea următoarelor condiții:
  • student la o facultate cu profil economic sau administrativ;
  • student din ciclul de licență;
  • student înmatriculat la un program de studii acreditat sau autorizat;
  • studentul să nu fi participat la o altă campanie de informare privind metoda de învățare prin întreprindere simulată, campanie desfășurată prin finanțare POSDRU 2.1;
  • studentul să nu fie sau să nu fi fost angajat pe un post cu profil economic sau administrativ;
  • cetățean român, înmatriculat la o instituție de învățământ superior în regiunea București-Ilfov.
Toți cei înscriși vor primi un e-mail confirmând sau infirmând participarea, iar lista finală a participanților va fi afișată atât pe websiteul proiectului, cât și pe pagina de Facebook.

(!) Cazarea, masa și transportul (București-Bușteni, Bușteni-București) sunt asigurate de organizatori.


Evenimentul este realizat în cadrul campaniei de promovare a metodei de învățare prin intermediul întreprinderii simulate, parte a proiectului „Măsuri active pentru susținerea inserției pe piața muncii a studenților de la profilurile științe economice și administrative", co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 („Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"), domeniul major de intervenţie 2.1 („Tranziţia de la şcoală la viaţa activă"). Proiectul este implementat de Universitatea din București în parteneriat cu Asociația Team Work și MMM Consulting.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu