Învață să transformi creativitatea în business!
Într-o lume dominată de sunete, imagini și idei, activitățile bazate pe talent și creativitate capătă o importanță mai mare în dezvoltarea economică și socială a regiunilor în care trăim. Marți, pe 17 decembrie, începând de la ora 10:00, Universitatea din București găzduiește conferința „Antreprenor în Industrii Creative”, ultimul eveniment din cadrul proiectului național „Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”.
Dacă ești interesat de artă, fotografie, muzică, film, teatru, design sau orice alt domeniu al industriilor creative, vino la conferința de pe 17 decembrie pentru a afla cum poți transforma creativitatea în job full-time. Știai că 5,93% din PIB-ul României e realizat din proiecte creative și culturale? Acestea produc 100.000 locuri de muncă și au o contribuție economică mai mare sau comparabilă cu turismul, restaurantele sau sectorul imobiliar. Ceea ce înseamnă că industriile creative și culturale au creat deja o piață nouă și au potențialul de a deveni o opțiune viabilă de carieră pentru tinerii cu spirit antreprenorial.
La conferința „Antreprenor în Industrii Creative” vei cunoaște pe experți în industrii culturale și creative din România și vei putea descoperi pașii ce trebuie urmați pentru a porni un business în industrii creative dar și informații actuale despre oportunitățile de finanțare în domeniu.
Evenimentul are loc la noul sediu al Facultății de Sociologie (Șoseaua Panduri nr.90), intrarea este liberă dar înscrierea se face pe baza unui formular online disponibil pe www.crestetalente.ro până luni, 16 decembrie, la ora 23:59.
Deschidere: Importanța Sectorului Cultural și Creativ în economie și în dezvoltarea regională
Key note speeches: Peter Barta – CEO Fundaţia Post-Privatizare, beneficiarul proiectului "Promovarea Antreprenoriatului în domeniul industriilor creative"; Liviu Papadima – Prorector Universitatea Bucureşti, partener al proiectului "Promovarea Antreprenoriatului în domeniul industriilor creative".
PANEL 2: Industriile Creative: o nouă paradigmă
Ce sunt de fapt industriile creative? Cum au apărut și în ce fel au revoluționat viața comunităților? De ce sunt atât de importante pentru lumea de azi? Vorbim despre definiția și istoria industriilor creative cu: Oana Ioniță Nasui, manager cultural și antreprenor în artă contemporană; Sabina Baciu, director executiv Asociația ORICUM; Adriana Bujor, doctorand ”Antreprenoriat în Industrii Creative”, reprezentant partener Universitatea de Arte George Enescu Iași și Mihaela Pântea, consultant comunicare la MPP Relații Publice, agenţie integrată de comunicare.
PANEL 3: Noi perspective pentru sectorul cultural şi creativ
În ce fel a fost inclus conceptul industriilor creative în strategiile de dezvoltare economică națională și în politicile culturale? Ce oportunități de finanțare europene vor exista din 2014 pentru proiectele culturale și creative? La aceste întrebări vor răspunde: Anda Becuț, director Cercetare Politici Culturale la Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii; Dragoș Pîslaru, manager la GEA Strategy & Consulting, organizația care a contribuit la realizarea Strategiei Naționale a Competitivității Economice, Valentina Miu, director general la Centrul de Cercetare și Consultanţă în Domeniul Culturii și șef MediaDesk România, Răzvan Crișan, președinte Asociația ORICUM și Innovation Manager la Indygen, Daniela Bosbiciu, consultant GEA Strategy & Consulting, coordonator competiţia naţională StartUP creativ.
Conferința ”Antreprenor în Industrii Creative” se adresează tuturor celor care studiază, lucrează sau au un interes specific pentru zona industriilor creative. Mai multe detalii AICI sau pe https://www.facebook.com/events/675622052469288/.
Puteti da un update legat de cum a decurs conferinta?
RăspundețiȘtergereFoarte interesant articolul!
RăspundețiȘtergere