miercuri, 5 noiembrie 2014

Mos Nicolae revine la Universitatea din Bucuresti

Universitatea din Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia de Voluntariat „Team Work” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Călăraşi (D.G.A.S.P.C.), organizează cea de-a doua ediție a campaniei umanitare „Moș Nicolae este la Universitatea din București”.

Scopul acestei ediţii a campaniei umanitare este de a colecta jucării, cărți, dulciuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale educaționale, rechizite etc. pentru copiii și tinerii instituționalizați, în număr de 104, din cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Ștefan” din comuna Perișoru, județul Călăraşi.
Donaţiile se pot face până joi, 4 decembrie 2014, la sediul Facultăţii de Drept (Bulevardul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46, sector 5, Bucureşti), parter, Biroul de Relaţii Externe sau etaj 2, Serviciul de Relaţii Publice.
Campania umanitară se va desfășura în perioada  3 noiembrie – 4 decembrie 2014. 
Vineri, 5 decembrie 2014, va  fi organizată deplasarea tuturor donaţiilor colectate şi a voluntarilor (25 voluntari) care vor oferi cadourile, într-un cadru de sărbătoare de iarnă, copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi.
Prima ediţie a campnaiei umanitare s-a bucurat de succes atât în rândul colectivului academic, studenţesc şi administrativ al Universităţii din Bucureşti cât şi în rândul colectivului din cadrul Liceului Teoretic „Al. Ioan Cuza” din Bucureşti şi al Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa. Acţiunea de anul trecut a fost posibilă datorită implicării unui număr mare de oameni dornici să facă parte din echipa lui Moş Nicolae: studenţi (denumiţi simbolic „spiriduşi”), angajaţi ai Universităţii din Bucureşti, persoane juridice și fizice din București, Călăraşi, Constanța, Ialomița, Târgu-Jiu, Cotes d’Armor (Franța) care s-au mobilizat special pentru acest moment și au ajutat atât la strângerea iniţială a cadourilor, cât și la dăruirea acestora
Din donaţiile şi sponsorizările obţinute în urma primei ediţii a campaniei, 99 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 3 şi 22 de ani şi 3 familii (din Călărași, Perișoru și comuna Lada, județul Teleorman – Parohia Lada) au primit din tolba ajutoarelor lui Moş Nicolae haine, jucării, dulciuri şi alimente, un brad împodobit, cărţi şi materiale didactice, sistem audio cu karaoke, video-proiector, aparat foto, seturi de îngrijire personală. Copiii și tinerii, grupaţi pe categorii de vârste, au pregătit un moment artistic pentru oaspeţi – sub îndrumarea cadrelor didactice de la centrul de plasament. Aceștia au recitat poezii, au cântat şi au dansat pe ritmuri de sărbătoare.
Mai multe detalii privind organizarea celei de-a doua ediţii a campaniei umanitare „Moș Nicolae este la Universitatea din București” puteţi afla de pe pagina de Facebook www.facebook/mosnicolaeesteaici.com sau de pe  blogul oficial al campaniei www.mosnicolae2014.wordpress.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu