marți, 12 aprilie 2011

Al saselea an de curăţenie si voluntariat în Grădina Botanică din Bucuresti


Sâmbătă, 9 aprilie 2011, a avut loc  „Curăţenia de Primăvară” în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din Bucureşti. Evenimentul organizat de Asociația Team Work a reunit  un număr de peste 350 de voluntari care au strâns în mai puţin de 6 ore peste 700 de saci (168.000 litri) cu material rezultat din toaletarea spaţiului verde. Acest proces are scopul de a pregăti spaţiul pentru sezonul de primăvară, acţiunea de voluntariat presupunând următoarele activităţi: tăiatul anumitor lăstari, curăţarea tufişurilor, greblatul şi, pe alocuri, strângerea de gunoaie. 

Prin ediţia din această primăvară a curățeniei s-a sărbătorit împlinirea a 6 ani de la inițierea proiectului „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu - fotografii de la eveniment. De-a lungul acestor 6 ani proiectul s-a extins şi în Grădinile Botanice din Craiova şi Cluj – Napoca şi s-a bucurat de participarea a peste 3.000 de voluntari la curățeniile de primăvară și de toamnă din cele 3 oraşe. În 2011 Curăţenia de Primăvară s-a desfăşurat doar în Bucureşti.
Ca în fiecare an, Asociaţia Team Work i-a premiat pe voluntarii-grădinari cu cadouri simbolice, ficare participant la eveniment primind diplome de voluntar, insigne, bulbi de gladiole şi permise de acces gratuit in Grădina Botanică.
Iniţial un eveniment dedicat în exclusivitate studenţilor, „Curăţenia de Primăvară a generat din ce în ce mai mult interes şi în rândul altor categorii de publicuri, de la liceeni sau elevi în clasele primare, până la părinţi cu copii.
Curăţenia de Primăvară” 2011 a beneficiat de sprijinul Alpha Bank – partener, Danone – sponsor, Tymbark – sponsor și al Universității din București – partener instituțional.
„Curăţenia de Primăvară” face parte, alături de „Curăţenia de Toamnă” şi de „Grădina Copilului şi a Părintelui” dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, ce beneficiază de sprijinul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti, al Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi al Grădinii Botanice „Alexandru Buia” a Universităţii din Craiova.
Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală ce are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii

3 comentarii:

  1. Buna. Am participat si eu la Curatenie si am inteles de la responsabilii de grup (Mircea si Catalin) ca o sa se posteze si pozele facute undeva. Mi-ati putea da un link, va rog? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Pana maine sunt online si anuntam si pe blog, si pe Facebook :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna treaba, baieti! Bafta la proiecte cat mai bune!!:d

    http://ilincamarandiuc.wordpress.com/2011/04/12/another-way-to-save-lives/

    RăspundețiȘtergere