marți, 5 aprilie 2011

Amfiteatrul Deschis – aceeasi zi, acelasi invitat, doar o ora mai târziu

Echipa Amfiteatrului Deschis își cere scuze, dar din cauza unor mici probleme administrative, ediţia de joi, 7 aprilie 2011, se va amâna cu o oră.
Astfel, vă  așteptăm pe toţi începând cu ora 20:00, în amfiteatrul Bălcescu din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, ca să ne bucurăm împreună de o seară interesantă alături de Claudiu Bleonţ.
Vă mulțumim pentru înțelegere!

Nonconformismul este definit ca tendinţa de a nu accepta moravurile, mentalitatea, tradiţiile unui anumit mediu. Din postura iniţială de reacţie la anumite mentalităţi reducţioniste, termenul de nonconformism a început să cuprindă o paletă mai largă de activităţi, de la a purta părul în diferite forme şi culori, la a renunţa la eternele formule de politeţe. Dacă am analiza cu atenţie interviuri cu diferite persoane faimoase din mai multe sfere de activitate (dar în special din muzică), am observa un lucru comun: majoritatea se caracterizează ca fiind nonconformiste, afirmă cu mândrie că au fost rebele de mici sau că se înţeleg mai bine cu persoanele de sex opus. Totuşi, multe dintre trendurile lansate cu scopul de a fi nonconformiste au încetat, în timp, să fie deviante de la normalitate: conformându-ne unui trend am devenit conformişti în nonconformismul nostru.
Pentru că este atât de la modă să fim rebeli, intrăm cu toţii în rolul de revoluţionar, de adept al eterogenităţii, suntem împotriva oricărui gen de uniformizare, ne lăudăm cu gândirea noastră liberă şi lipsită de prejudecăţi, ignorând uneori linia fină dintre a fi nonconformist şi a fi lipsit de bun-simţ. Ceea ce mulţi nu înţeleg însă, este ca societatea există în formă ei actuală tocmai datorită respectării unui set de norme care îngrădesc poate anumite libertăţi personale dar preîntâmpină încălcarea altora mai grave. Nonconformismul ar trebui să însemne a fi diferit fără să încalci libertăţile nimănui, a lua atitudine împotriva unor idei învechite, dar bine înfipte în memoria socială.
S-a ajuns la situaţia penibilă în care nonconformismul este considerat echivalent cu proasta creştere, cu obrăznicia sau cu indolenţa. Să fim nonconformişti nu mai este opţional, ci mai degrabă o normă. Astfel, a fi nonconformist este, pentru unii, o scuză pentru a nu ţine cont de reguli şi pentru a putea acţiona fără grijile unor consecinţe, folosind drept argument ideea că “vor să iasă din tipare”.  Nu avem cum să nu ne întrebăm deci – e oare mai greu să fii conformist?
Eşti noncomformist? Crezi că lumea are prejudecăţi? Hai să le discutăm!
Team Work te invită la o nouă ediţie „Amfiteatrul Deschis” alături de Claudiu Bleonţ, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti.
De ce? Pentru a discuta liber despre un subiect tabu.
Când? Joi, 7 aprilie 2011, ora 20.00
Unde? În amfiteatrul Bălcescu, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti.
INTRAREA LIBERĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu