miercuri, 27 aprilie 2011

Grădina Bunicii, un nou proiect eco-educativ marca Team Work

Miercuri, 20 aprilie 2011 s-a încheiat prima etapă a proiectului „Grădina Bunicii”, eveniment organizat de Asociația Team Work la care a participat un număr de 100 de tineri voluntari ce au dat o mână de ajutor în vedere amenajării unei grădini tradiţionale româneşti în Grădina Botanică din Bucureşti.
Această primă etapă a fost alcătuită dintr-o serie de micro – activităţi precum identificarea speciilor şi soiurilor de plante prezente în grădinile tradiţionale româneşti, realizarea unui plan de amenajare a grădinii, decopertarea terenului (excavare) şi plantarea unor diverse soiuri de arbuşti şi pomi fructiferi. Pe 20 aprilie, în Grădina Botanică, cei  100 de voluntari, alături de organizatorii Team Work şi personalul grădinii, au ajutat la plantarea unui număr de 18 pomi fructiferi de diverse soiuri (măr, piersic, etc) şi la pregătirea terenului în vederea plantării unor diverse souiri de răsaduri, activitate ce va avea loc pe 3 mai tot în grădina botanică.

Grădina Bunicii” reprezintă o nouă provocare Team Work ce îşi propune amenajarea în scopuri formative şi eco-educaţionale, în incinta Grădinii Botanice din Bucureşti, a unei grădini tradiţionale româneşti în care vizitatorii să poată cunoaşte direct şi contextualizat soiuri şi varietăţi de plante cultivate de obicei în grădinile de la ţară, un spaţiu tot mai puţin cunoscut atât copiilor, cât şi adulţilor din mediul urban. Proiectul a fost lansat pe 1 aprilie 2011 şi are o durată de 3 luni.
Proiectul este organizat de Asociaţia Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul programului "Spaţii Verzi". Activităţile derulate în cadrul proiectului beneficiază şi de sprijinul BRD Groupe Société Generale, în calitate de sponsor.
           Va puteti bucura de imagini din ziua evenimentului accesând pagina noastra de Facebook :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu